SK Olympie Dolní Břežany

Aktuality Mladší žáci - U13

VZOROVÝ TRÉNINK PRO MLADŠÍ ŽÁKY SE POVEDL

VZOROVÝ TRÉNINK PRO MLADŠÍ ŽÁKY SE POVEDL

Minulý týden jsme u nás měli vzácnou návštěvu. Své praktické i teoretické zkušenosti nám přivezl předat Jaroslav Teplan, šéftrenér našeho partnerského klubu FC Tempo. Jarda je v oblasti trénování dětí a mládeže odborník z nejkompetentnějších, o čemž svědčí i získání prestižního ocenění nejlepší žákovský trenér roku 2017 v Česku, které mu udělila Fotbalová asociace ČR.
 
První praktická fáze probíhala ve formě vzorového tréninku našich mladších žáků (ročník 2009 a 2010), kteří se sešli v počtu přes 30 hráčů. I s takto velkou skupinou si šéftrenér Tempa poradil a svými cvičeními dokázal zaujmout nejen naše mladé fotbalové naděje, ale i naše přihlížející trenéry, pro které to byla zajímavá inspirace.
Ve druhé fázi setkání jsme všichni trenéři zapadli do naší klubovny a za doprovodu mňam mňam řízků jsme zhruba hodinu a půl s Jardou debatovali.
Máme u nejmenších dětí rozvíjet spíše individuální schopnosti nebo přihrávky a kombinaci? Je účelné vodit balóny až „do kuchyně“ nebo je lepší střelba z dálky? Od jakého věku více zapojovat strečink? Jak to mají na Tempu s kondičně-atletickou přípravou či kompenzačními aktivitami?….
 
Otázky padaly jedna za druhou, diskuse byla milá a přirozená. Celá návštěva od ukázkové rozcvičky na vzorovém tréninku až po poslední slovo v trenérské debatě byla pro nás přínosná a užitečná.
Jardo, děkujeme, že jsi přijel a budeme se těšit na budoucí společné akce!

Ostatní aktuality